Водопровідна вода
Але що ми робимо за старою звичкою – кип'ятимо таку воду, сподіваючись, що виженемо з неї все зло таким елементарним способом. Виявляється, водопровідну воду не можна пити навіть після кип'ячення. Вона містить всілякі бактерії, віруси, солі важких металів, хлор. І це далеко не весь список. Так от, при кип'яченні хлор в результаті реакції з органічними речовинами утворює речовини, сприяючі розвитку злоякісних утворень; деякі бактерії гинуть лише після 30 хвилин кип'ячення (гепатит А); а що містяться у воді солі важких металів і інші забрудники після кип'ячення нікуди не подінуться. Мірсоветов розраховує на те, що прочитавши ці рядки, ви зрозумієте, що пити водопровідну воду украй небажано.
Вода, прошедшая фільтрацію
Якщо у вашому регіоні головною проблемою є підвищений вміст солей у воді – скористайтеся мембранним фільтром. Вони не дешеві, але якщо ви купите такий фільтр вськладчину з сусідами – вирішите насущну проблему. Детальніше про побутові системи очищення Мірсоветов пропонує взнати із статті «Вибір фільтру для очищення води
Фільтрація за допомогою промислового фільтру якісніша. Вода проходіт 5-7 рівнів очищення, але повністю демінералізується. Тому користі нашому організму не приносить. Ідеальним варіантом є очищення з подальшим збагаченням води. По такій методиці і працюють заводи по виробництву бутілізірованной води.
Про народні способи очищення. Можливо, декілька століть назад очищення води за допомогою срібної ложки і була дієвою. Ось тільки при нинішньому забрудненні грунту і підземних вод це навряд чи допоможе. Існує ще думка, що якщо додати 10-15 гр водохресної «освяченої» води на 10 літрів звичайною і перемішати, то така вода стає цілющою і дуже корисною.
Артезіанська вода
У містах артезіанська вода доступна в бюветах. Це система, що дозволяє виводити воду на поверхню зі свердловини, проходя попереднє очищення, як правило, з надземними спорудами для зручності користування джерелом. Бювети існують в багатьох містах, але не всі обслуговуються належним чином, майже безконтрольні. Тобто небезпека вживання такої води існує, тому додатково очищати бажано і таку воду.
На заводах артезіанську воду бутілізіруют, також заздалегідь пропустивши її через систему фільтрів.
Мінеральна вода
Але сучасні технології дозволяють бутілізіровать її. Звернете увагу на етикетку такої води – пити мінеральну воду в необмежених кількостях можна лише, якщо вміст соли не більше 1 г на літр. Така вода називається мінеральна їдальня. А ось вода з середнім (1-10 г на літр, лікувальна їдальня) і високим (тобто понад 10 г на літр, лікувальна) вмістом солей не рекомендується для частого вживання. Її використовують для профілактики і лікування багатьох захворювань. І подібні курси лікування краще проходіть під спостереженням лікарки або згідно з його рекомендаціями.
Інформацію про вміст солей у воді можна знайти на упаковці, зазвичай це позначається як «загальна мінералізація» або «осад при 180 градусах».
Яку ж воду пити?
Яку воду можна пити ще? Артезіанську їдальню (!), тобто очищену від грязі і шкідливих домішок.
Якщо ж говорити про те, якому вигляду побутового очищення води віддати перевагу, то краще всього придбати систему очищення з мембранним фільтром. Бажано, звичайно, не поскупитися і купити прилад з фільтром-мінералізатором. Це дозволить вам пити не лише очищену воду, але і воду, збагачену корисними мінеральними речовинами в потрібній організму концентрації.
Раді з вживання води
- Особливо ретельно потрібно личити до вибору води майбутнім мамам, адже вони відповідають і за здоров'я маляти, що ще не народилося.
- Небажано пити мінеральну воду без попередньої консультації з лікаркою людям з хворобами серця і органів травлення.
- Напої з льодом наводять до проблем з травленням, тепла вода стимулює газоутворення. Тому пити можна воду кімнатної температури, помірно теплу, навіть не дивлячись на жару.
- Якщо ви віддаєте перевагу воді з пляшки – почастіше міняйте її марку. Так ви витягуватимете максимум користі з кожного виду води.
- Як це не звучить дико – пити потрібно лише свіжу воду. Якщо це розлита і запечатана в пляшках вода, термін придатності вказується на упаковці (як правило, від 3 до 18 місяців в пластикових пляшках, до 24 місяців – у скляних). У відкритому вигляді вода зберігається не більше 3 діб, після її рекомендується прокип'ятити.
- Вранці перед їдою випийте стакан води. Таким чином, ви не лише сприяєте виведенню шлаків, але і з'їсте менше, ніж позбавите організм від зайвих калорій.
Трохи містики. Багатьма ученими активно розвивається теорія, яка доводить, що вода має власну пам'ять. Простіше кажучи, з її допомогою можна і вилікувати і убити. Як в старій казці – буває «жива» і «мертва» вода. Притому таку «пам'ять» воді можна задати. Будь-яке слово, сказане з гнівом, «заряджає» воду негативними емоціями і здатне привести до захворювань. І навпаки, побажання добра, звернене до води, може вилікувати людину, яка її вип'є. Хочете – вірте, хочете – ні.Визначайтеся, яку воду віддати перевазі і остерігайтеся підробок – за статистикою на ринку України і Росії близько 20% фальсифікату. Уважно ознакамлівайтесь з вмістом етикетки (на жаль, не все і не завжди написане там – правда) і купуйте воду в аптеках або централізованих місцях продажів. Не економте на здоров'ї – пийте якісну воду!
Комментариев нет:
Отправить комментарий