пятница, 5 сентября 2008 г.

простамол

ті ліки постійно рекламують по телевізору, обіцяючи швидке лікування від чоловічих хвороб. З'ясуємо детально, коли застосовується Простамол, як діє і чи дійсно він настільки хороший, як обіцяє реклама.

Що таке аденома простати?

Аденома простатыПростамол-Уно застосовується при аденомі простати. Аденома — це доброякісне розростання тканин передміхурової залози. Розростаючись, передміхурова залоза здавлює сечовипускальний канал і людині стає важко мочитися: сеча витікає мляво, переривисто, аби випорожнити сечовий міхур, доводиться напружувати м'язи преса. Простамол-Уно застосовують при 1-2 стадіях аденоми передміхурової залози.
Симптоми 1 стадії: почастішання сечовипускань, ослабіння натиску сечі.
Симптоми 2 стадії: сечовий міхур вже не справляється, виштовхувати сечу дуже важко, і частина сечі постійно залишається в сечовому міхурі, стінки сечового міхура починають розтягуватися.
Простамол-Уно націлений на зняття симптомів аденоми. Рослинний екстракт карликової пальми (Serenoa repens або Sabalis serrulata), що міститься в його складі, надає протизапальну дію, сприяє зменшенню набряку передміхурової залози. Механізм дії препарату ще не з'ясований до кінця, проте відомо, що Простамол перешкоджає зростанню передміхурової залози.

Ефективність лікування Простамолом

ПростамолЦе питання є вельми спірним. Одні лікарки вважають, що Простамол може бути лише допоміжним засобом при лікуванні аденоми простати, а інші стверджують, що їм удавалося досягти високих результатів при лікуванні одним лише Простамолом. Але як би там не було, для досягнення ефекту Простамол потрібно приймати дуже довго. Перший курс лікування Простамолом триває місяць, після перерви в прийомі ліків, лікарка може призначити один або декілька повторних курсів. Медики відзначають, що Простамол допомагає далеко не всім (максимум, 50% пацієнтів відзначали поліпшення після тривалого лікування Простамолом). Але якщо досягнутий стабільний результат (збільшена швидкість сечовипускання, зменшилося або зовсім зникла залишкова сеча), прийом Простамола припиняють. Інколи трапляється, що після відміни Простамола симптоми аденоми виникають знов, і тоді лікарка рекомендує хворому перейти на постійний прийом Простамола. Оскільки основним компонентом Простамола є рослинний екстракт, тривале вживання препарату не наносить серйозної шкоди печінки і ниркам. Не забувайте, що Простамол лише зменшує прояви аденоми, не виліковуючи самого захворювання. Але з іншого боку — якщо сечовипускання нормалізоване, нічних позивів на сечовипускання не стало, натужуватися при сечовипусканні не доводиться — навіщо шукати інший препарат?
Якщо Простамол не допомагає, лікарка підбере вам інші ліки. Найбільш ефективні в лікуванні аденоми передміхурової залози такі маловідомі препарати як тамсулозін, теразозін, доксазозін, фінастерід, дутастерід.
Якщо перший курс лікування Простамолом дав позитивний ефект, а подальший прийом не має жодного результату — швидше за все, пацієнтові попалися підроблені ліки. На жаль, застрахуватися від підробок дуже важко. Мірсоветов рекомендує: кожного разу при покупці ліків звертайте увагу на цілісність упаковки, наявність захисних голограм. Якщо упаковку можна відкрити, не пошкодивши — не посоромтеся зробити це прямо в аптеці, аби переконатися, що в ній саме такий кількість капсул, як вказано на коробці.

Простамол, Простаплант і Гентос

ГентосРеклама обіцяє нам відновлення сечовипускання як при прийомі Простамола. так і при прийомі Гентоса. У чому ж різниця цих препаратів?
Річ у тому, що Гентос не є ліками, це всього лише біологічно активна добавка до їжі. Ефективність Гентоса ніхто не оцінював і не випробовував його в клінічних умовах. А ось Простамол — це справжні ліки, прошедшєє перевірку в клініках урології. Простаплант — практично повний аналог Простамола. По складу Простаплант відрізняється лише наявністю екстракту коріння кропиви дводомної. У останньому — механізм дії, ефект (підвищення швидкості сечовипускання, зменшення набряку передміхурової залози), такий самий , як біля Простамола. Екстракт кропиви покликаний підсилювати дію основного екстракту (Serenoa Repens), проте багато хворих відзначають, що все ж Простамол діє ефективніше.

Як приймати Простамол?

Частіше всіх Простамол призначають пити один раз в день після їди. Капсули необхідно запивати невеликою кількістю води, аби уникнути болю в шлунку. Залежно від тягаря захворювання лікарка призначить Простамол 1 раз на добу по 160 міліграм, або 1 раз на добу по 320мг – це ще залежить від того, наскільки добре пацієнт переносить препарат і яка ефективність лікування. Якщо після прийому Простамола з'являється печія — це розцінюється як побічний ефект, і, швидше за все, лікарка підбере вам інший засіб для лікування аденоми.
Якщо у вас почалися часті позиви на сечовипускання, але інших симптомів доки немає, можна приймати Простамол — вийде своєрідна профілактика розвитку аденоми. Але все таки Мірсоветов рекомендує вам звернутися до лікарки, якщо виникнуть проблеми з сечовипусканням. Адже скрута відтоку сечі може бути викликане не лише аденомою передміхурової залози, але і злоякісною (раковою) пухлиною простати.

Комментариев нет: